Locația noastră, Centru de Cafea, găzduiește, poate fără exagerare, cel mai mare arbore de cafea din țară. Arborele nostru de cafea are peste 10 ani și a ajuns la o înălțime de aproape 5m. Datorită lui, am putut observa evoluația cafelei pornind de la stadiul de floare și încheind cu cel de cireașă coapta de […]
Blog
Cuptor de prăjit cafea pentru cafenea
Prea multă lume deja s-a gândit să deschidă o cafenea. Am văzut deja cafenele în sistem franciză care au pus lacătul pe ușă. De ce? Pentru că sunt toate la fel – aceleași produse, aceleași arome, aceleași mijloace de promovare vizuală. Ce poți face? Te poți diferenția. Cum? Cu ajutorul unui cuptor de prăjit cafea […]
Cum sunt culese boabele de cafea?
Recoltarea boabelor de cafea este condiționată de tipul de teren și de dimensiunea plantației. Sunt doua variante principale – mecanic -manual Recoltarea mecanică este cea mai rapidă însă prea puțin selectivă în sensul că sunt preluate atât fructele coapte cât și cele verzi. Recoltare manuală presupune mult mai multă manoperă însă oferă posibilitatea boabelor de […]
Cafea El Salvador
El Salvador este cea mai mică și mai dens populată țară din America Centrală. Istoria sa îndelungată ca și producător important de cafea continuă să afecteze și astăzi industria cafelei in mod pozitiv. Spre deosebire de alte țări, în care producția cafelei de specialitate a necesitat investiții și formare suplimentară a populației, El Salvador are […]
Cum se bea corect un espresso?
„O greșeală larg răspândită și semnificativă constă în a bea espresso imediat după ce a fost preparat. Când procedezi astfel, vei degusta mai întâi crema și vei avea parte de o experiență amară. Este important ca mai întâi să „plimbi” espresso-ul în ceașcă sau să-l amesteci în așa fel încât să nu îl bei în […]
Cafea Etiopia
Etiopia, recunoscută pe scară largă ca fiind locul de naștere al cafelei (în ciuda Yemenului și al Sudanului, care și-au revendicat de asemenea acest statut), produce unele dintre cele mai excepționale cafele din lume. De la bergamota strălucitoare și florală ale Yirgacheffe până la notele de fructe coapte ale Harrar, aromele unice oferite de această […]
Cafea Papua Noua Guinee
Istoria producerii cafelei din Papua Noua Guinee nu este una lungă. Primii arbori de cafea au fost plantați relativ devreme, în anii 1890, cafeaua nefiind tratată ca un produs comercial. Totuși în 1926, 18 moșii s-au consacrat folosind semințe din Jamaica Blue Mountain, iar în 1928 producția de cafea a început serios. Astăzi 95% din […]
Cafea Rwanda
Cafeaua din Rwanda, care câștigă recunoașterea globală pentru calitatea sa înaltă, provine, în general, de la fermele situate pe versanții munților între 1600 și 2000 metri deasupra nivelului mării. Altitudinile mari, solul vulcanic, lumina abundentă a soarelui și ceața ecuatorială, favorizează creșterea arborilor de cafea. Plantele înfloresc în septembrie – octombrie, pentru ca boabele să […]
Cafea Burundi
Arborii de cafea prosperă într-un climat cald și umed, le place solul bogat în azot și altitudinile mari. Burundi bifează toate aceste casete și, ca bonus, este împânzită de regiuni mari la altitudini înalte, unde solul vulanic (bogat în azot) este abundent. Este surprinzător că Burundi nu este mai bine cunoscută sau mai productivă, având […]
Cafea Indonezia
Cultivate în sol vulcanic, printre mirodenii și condimente, cafelele indoneziene sunt apreciate pentru aromele lor unice, inconfundabile, catifelate și pentru tonurile de pământ. Amplasată între Oceanele Pacific și Indian, Republica Indonezia este compusă din peste 16000 de insule muntoase, vulcanice, printre care și insulele Java, Sumatra si Sulawesi, cunoscute pentru cafeaua arabica. Situate în „Centura […]
Cafea Kenya
Deși cultivarea cafelei a început relativ târziu în Kenya, industria a câștigat o reputație impresionantă. De la începutul producției, cafeaua kenyană a fost recunoscută pentru aromele rafinate și procesarea sa meticuloasă, de înaltă calitate. Majoritatea cafelelor din Kenya sunt cultivate la altitudini cuprinse între 1400 și 2000 de metri deasupra nivelului mării, în solurile vulcanice […]
Afectează transportul gustul cafelei prăjite?
Dușmanul cel mai mare al calității cafelei deja prăjită constă în expunerea directă la soare sau la căldura generată de soare în interiorul mașinii de transport marfă, pe perioda de tranzit. Șoferii profesioniști sunt obligați să facă pauzele prevăzute în codul rutier. În acest timp cafeaua prăjită este expusă unor temperaturi ce contravin indicației inscrise […]
Cafea Mexic
In fermele mici, muntoase, conduse in principal de indigeni, se gaseste o bijuterie de multe ori trecuta cu vederea, care creste puternic: cafeaua mexicana. Cand se vorbeste de originile cafelei, Mexicul este adesea omis. Cu toate acestea, cafelele mexicane sunt fine, se apropie sau chiar depasesc adesea definitia unei cafele gourmet, sunt cunoscute pentru ca […]
Cafea Honduras
Prima data cafeaua a fost introdusa in Honduras de catre comerciantii europeni candva la sfarsitul secolului al XVII-lea. Inregistrarile arata ca pana la mijlocul secolului al XIX-lea s-au infiintat ferme, cafeaua fiind cultivata la scara mica. Honduras are multe dintre conditiile climatice si geografice necesare pentru a produce cafea de inalta calitate. Cu toate acestea, […]
Cafeaua Peruana
Ca si in majoritatea regiunilor de cultivare a cafelei din America Centrala si de Sud, Peru se afla pe centura cafelei, ceea ce face ca aceasta tara sa fie potrivita pentru cultivarea boabelor de cafea Arabica. Combinatia de altitudiune, clima rece si precipitatii frecvente este esentiala in productia de cafea, Peru avandu-le pe toate. Ceea […]
Cafea Guatemala
Unul dintre cei mai influenti producatori si exportatori de cafea din lume, Guatemala este o mina de aur pentru fermierii de cafea. Climatul cald, umed la altitudini inalte este ideal pentru a crea unele dintre cele mai delicioase boabe de cafea de pe piata. Cafeaua din Guatemala este in general cunoscuta pentru tarie, aciditate moderata, […]
Cafea Columbia
Cafeaua din Columbia este renumita in intreaga lume pentru gustul si aroma sa inconfundabila, blanda, dar intensa, care se simte din fiecare ceasca. Aceasta ar fi si explicatia pentru care cafeaua este produsul numarul unu in exporturile Columbiei de aproape 200 de ani. Exista multe secrete ale succesului columbienilor, iar geografia tarii este, fara indoiala, […]
Cafea din Costa Rica
Costa Rica este cunoscuta pentru microclimatele si ecosistemele sale extinse – atragand calatori din intreaga lume. Aceste microclimate diverse sunt, de asemenea, idilice pentru cultivarea diverselor soiuri de boabe de cafea. De exemplu regiunea Tarrazu este cunoscuta pentru aromele sale grele si gustul acid. Multi cred ca aceasta regiune produce in mod constant cea mai […]
Brazilia Bourbon Yellow
Acest sortiment de cafea boabe, Brazilia Bourbon Yellow se distinge printr-o particularitate legată de aspect și anume culoarea galbenă a cireșelor ce conțin boabele de cafea. Gustul este proaspăt de fructe cu sâmburi iar aciditatea este moderată. Din perspectiva extracției, cafeaua Brazilia Bourbon Yellow proaspăt prăjită permite un reglaj fin al gradului de măcinătură fară […]
Prăjitorie de cafea Suceava
Sunt mulți băutori de cafea în Suceava. Nu același lucru se poate se poate spune despre prăjitoriile locale. Din ce în ce mai multă lume începe să fie conștientă de marea diferență dintre cafeaua de supermarket și cafeaua proaspăt prăjită iar acest lucru ne bucură mult. Fiecare sac de cafea verde care ajunge în prăjitorie […]
Transport gratuit
Vesti bune pentru clientii nostri. Coletele vor fi livrate la usa dumneavoastra prin GLS in termen de 1-3 zile lucratoare si pretul transportului este ZERO la comenzile de minim 100 de lei. Comanda cafea, ceai Greenfield, piese de schimb sau orice ai nevoie pentru familia sau afacerea ta cu cafea in valoare de minim 100 […]
„Operatie pe placa”
Placile electronice fac parte in general din componentele cele mai scumpe ale unui aparat de cafea. Defectiuni ale placii electronice pot fi cauzate de socuri de tensiune sau utilizare in conditii necorespunzatoare – ex umiditate excesiva. Specialistii Coffee Center Suceava diagnosticheaza si aceste probleme de natura electronica nu doar pe cele mecanice, relativ usor de […]
Casa de marcat pentru automate de cafea in anul 2021
Casa de marcat pentru automate de cafea – echipament obligatoriu pana la sfarsitul anului 2019.
Custodie sau propriul aparat de cafea?
Argumente pro si contra in privinta alegerii formei de detinere a aparatului de cafea – personal sau in custodie
Cum protejezi aparatul de cafea dar si calitatea cafelei din pahar?
V-ati intrebat poate care este principala cauza a defectarii aparatului de cafea – profesional sau de uz casnic? Raspunsul vine fare echivoc: Depunerile de calcar! Indiferent de zona geografica, indiferent daca aparatul de cafea este nou sau second hand, sansele de a vizita service-ul cresc considerabil atunci cand nu luati in considerare o solutie de […]
„Cafeaua ne e prieten, nu dusman”
” Am observat ca oamenii se simt din ce in ce mai vinovati ca beau cafea, incearca sa se justifice sau isi recunosc „pacatul” cu capul plecat si asteapta sa fie certati, de parca ar fi ceva rau. De cand nu mai avem voie sa bem cafea? Cine a zis ca nu e buna? Atentie, […]
Promotiile HoReCa
Pentru ca dorim sa venim in sprijinul domeniului HoReCa am lansat Promotia 10 + 1. Aceasta se traduce astfel: La fiecare 10 kg achizitionate dintr-un sortiment primiti 1 gratuit. Toata gama de cafea boabe la kg se inscrie in aceasta promotie, Mattina Clasic, Mattina Barista, Mattina Maestro, Mattina Cafeaua Casei, Espresso Intenso si Tigro Anima […]