Produse adăugate în coș

Asistență telefonică: +40.374.909.010

Prăjim cafea autentică cu multă în Suceava

cafeaua ne e prieten, nu dusman

„Cafeaua ne e prieten, nu dusman”

” Am observat ca oamenii se simt din ce in ce mai vinovati ca beau cafea, incearca sa se justifice sau isi recunosc „pacatul” cu capul plecat si asteapta sa fie certati, de parca ar fi ceva rau. De cand nu mai avem voie sa bem cafea? Cine a zis ca nu e buna? Atentie, usor-usor ni se induce ideea ca nu numai mancarea, dar si cafeaua este dusmanul sanatatii.

Ei bine, eu o apar! Cafeaua e un antioxidant redutabil, e un tonic cerebral, creste capacitatea de efort si ajuta digestia. Nu degeaba un mapamond intreg consuma cafea, atentia, concentrarea, memoria, toate sunt stimulate cu ajutorul cofeinei.

Cat despre impactul asupra tensiunii arteriale si frecventei cardiace, la mijloc sunt doar mituri. In realitate, efectul este minim sau inexistent si in nici un caz nu apare de la o cafea. Cine vede ca e sensibil de la efectul ei, poate sa o evite, dar de aici pana la a spune ca nu ai voie sa bei o cafea este o cale lunga. Si acuzatia ca sporeste deshidratarea este nefondata, efectul diuretic al cafelei e minim. Si, repet, nu pot aparea neajunsuri daca bei 1-2 cafele/zi, totul tine de moderatie.

Consumata cu masura, cafeaua este prietena siluetei: inhiba apetitul, creste arderea grasimilor de depozit si atenueaza constipatia. Daca suntem mai destepti, mai slabi si mai activi cu ajutorul cafelei, atunci de ce sa nu de bucuram de existenta ei? Nu lasati pe nimeni sa o includa la categoria vicii si nu renuntati la ea fara motiv…si asa avem atat de putine placeri care ne mai sunt permise”.

SURSA: „Rontaieli (ne)vinovate” – pag 21-22 – Dr. MIhaela Bilic

Livrare internațională

Pentru comenzile mai mari de 50€

Returnare simplă produse

Restituire a banilor în 30 de zile

Garanție internațională

Oferit în țara de utilizare

100% Conexiune sigură

Numerar / MasterCard / Visa