Cafeaua din Columbia este renumita in intreaga lume pentru gustul si aroma sa inconfundabila, blanda, dar intensa, care se simte din fiecare ceasca. Aceasta ar fi si explicatia pentru care cafeaua este produsul numarul unu in exporturile Columbiei de aproape 200 de ani.
Exista multe secrete ale succesului columbienilor, iar geografia tarii este, fara indoiala, unul dintre ele.
Cafeaua creste cel mai bine in sol vulcanic, la altitudini intre 1200 si 1800 de metri, in locuri ferite de inghet. Columbia bifeaza perfect aceste conditii.
Un alt avantaj de care se folosesc fermierii din Columbia este recoltarea. In Columbia muntoasa, regula este sa fie „culesa ciresa” sau sa se selecteze doar ciresele complet coapte. Asadar, culegatorii examineaza un copac o data la aproximativ 10 zile pentru a culege doar fructele coapte. Un culegator bun poate recolta pana la 90 de kilograme de cirese coapte pe zi, aproximativ 18 kilograme de boabe de cafea.
Columbia produce doar cafea arabica 100%, de inalta calitate, prelucrarea fiind prin spalare (washed). Acest lucru oferindu-i o aciditate placuta.
Te invitam sa gusti cafeaua Columbia prajita de noi, de aici: