Jhon Wilmer este un fermier de cafea din a treia generatie, care detine alaturi de parintii sai ferma Las Brisas. Ferma se afla la altitudinea de 1450 de metri deasupra nivelului marii in Acevedo, Huila. Aici in anul 2015 acestia au inceput productia de cafea de specialitate.
Jhon se caracterizeaza ca fiind o persoana curioasa, iar o data auzind despre noi soiuri de cafea si moduri de procesare i-a starnit interesul. In ultimii ani, spune el, a gasit combinatia potrivita de soiuri, cultivare si procesare pentru a produce loturi de specialitate cu adevarat excelente.
Mergand mai departe, Jhon, spera sa-si imbunatateasca infrastructura de procesare pentru a permite mai multe experimente si rezultate consistente cu procesarea sa.
Cafeaua este procesata in interiorul fermei dupa ce a fost recoltata si selectata manual. Ciresele sunt lasate la fermentat in pungi timp de 180 de ore si apoi sunt puse la uscat. Boabele se usuca pana ajung la o umiditate de 30% apoi ajung in silozuri de uscare unde mai sunt lasate inca 3 zile.
De la aceasta cafea va puteti astepta la ceva cu totul diferit, la dulceata unei bomboane, cu arome de fructe exotice.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.