Recoltarea boabelor de cafea este condiționată de tipul de teren și de dimensiunea plantației.
Sunt doua variante principale
– mecanic
-manual
Recoltarea mecanică este cea mai rapidă însă prea puțin selectivă în sensul că sunt preluate atât fructele coapte cât și cele verzi.
Recoltare manuală presupune mult mai multă manoperă însă oferă posibilitatea boabelor de cafea astfel culese să dea naștere unora din cele mai apreciate cafele din ceașcă.
Acesta este unul din factorii care explică diferențele mari de preț între diferitele sortimente de cafea.
Mai mult, culegerea manuală poate fi realizată bob cu bob sau prin desprinderea concomitentă a mai multor cireșe de cafea de pe ramură. De aici rezultă o nouă diferențiere calitativă.
Convingeți-vă singuri încercând sortimentele noastre de cafea de specialitate. Le găsiți urmând link-ul:
https://cafeaplus.ro/colectie/cafea-autentica/specialitati-de-cafea/