Produse adăugate în coș

Asistență telefonică: +40.374.909.010

Prăjim cafea autentică cu multă în Suceava

ceai negru

Ce este ceaiul negru?

Cand vine vorba de ceai, este greu sa dai gres cu ceaiul negru. Fiind una dintre cele mai indragite si populare bauturi din cultura Occidentala. Produs din frunzele plantei Camellia Sinensis, ceaiul negru este baza multor bauturi populare, precum ceaiurile English Breakfast si Earl Grey.

Exista doua soiuri de Camellia Sinensis, care sunt utilizate pentru ceai, Camellia Sinensis (sinesnis), care este originara din China si Camellia Sinensis (assamica), care este originara din regiunea Assam din India. Majoritatea ceaiului negru este preparat din Camellia Sinensis assamica, soi care a devent popular in 1823, ajungand in zilele noastre cel mai popular soi de ceai negru.

Ceaiul negru are multe beneficii fantastice de oferit pentru sanatate. In primul rand, antioxidantii contribuie semnificativ la buna sanatate a celor care beau ceai negru. Nu numai ca antioxidantii lupta impotriva radicalilor liberi, dar sunt buni si impotriva virusilor si ai microbilor. Radicalii liberi sunt atomi de oxigen care destabilizeaza celulele prin atacul asupra moleculelor care intra in componenta lor (lipidele si proteinele de la nivelul membranei celulare, ADN-ul mitocondrial etc.), producand mutatii sau chiar moarte celulara.

In afara luptei impotriva radicalilor liberi, antioxidantii au potentialul de a imbunatati sanatatea pielii si de a ajuta sanatatea inimii. Efectele benefice ale ceaiului negru asupra inimii este unul substantial, acesta fiind alcatuit din saponine naturale, care ajuta la scaderea colesterolului si reduce inflamatiile. Prin reducerea colesterolului rau, ceaiul negru poate ajuta la reducerea riscului de boli cordiovasculare prin imbunatatirea functiei vaselor de sange.

In componenta ceaiului negru gasim si tanini, acestia ajuta la digestie si functioneaza ca un stimul pentru sitemul imunitar.

Daca nu sunteti un bautor de cafea, dar sunteti in cautarea unei doze de cafeina, atunci ceaiul negru poate fi bautura ideala pentru dumneavoastra. Cu un continut de 45 pana la 70 mg de cafeina la o ceasca de 250 ml, ceaiul negu este unul dintre cele mai cafeinizate ceaiuri de care va puteti bucura. In plus, ceaiul negru nu va ofera doar energie fizica ci si mentala, ajutand sa va treziti atat mintea, cat si corpul.

Oferta noastra de ceaiuri negre este una vasta cu amestecuri interesante de ceai negru cu plante, fructe de padure sau ierburi aromate.

Livrare internațională

Pentru comenzile mai mari de 50€

Returnare simplă produse

Restituire a banilor în 30 de zile

Garanție internațională

Oferit în țara de utilizare

100% Conexiune sigură

Numerar / MasterCard / Visa