Produse adăugate în coș

Asistență telefonică: +40.374.909.010

Prăjim cafea autentică cu multă în Suceava

centura de cafea

De unde este cafeaua?

Desi majoriatatea oamenilor beau cafea in fiecare zi, putini au idee cum arata un copac de cafea. Arborele este vesnic verde, acoperit de frunze ceroase de culoare verde inchis, care cresc in perechi de cate doua, de o parte si de cealalta a ramurei. Copacii pot creste pana la 9 metri inaltime, dar cultivatorii prefera sa ii tina mai mici, pentru o recoltare mai usoara.

Pomul are nevoie de trei sau patru ani pentru a devini productiv. Acesta produce flori albe, parfumate (unii spun ca florile au miros de iasomie), iar apoi, aproape un an mai tarziu, ciresele de cafea se maturizeaza. Arborele de cafea produce incontinuu, acesta poate fi inflorit, poate avea boabe imature si cirese mature, toate in acelasi timp (din acest motiv culesul se face manual). Fiecare copac poate produce, in fiecare sezon, cate 450 – 680 grame de cafea, dupa ce boabele sunt prajite.

Arborele de cafea prefera solul bogat si temperaturile blande, ploaia si soarele umbrit. Creste cel mai bine in interiorul unei centuri imaginare care inconjoara Pamantul. Aceasta centura este situata intre 25°N si 30°S, trece prin aproape intreaga Africa, extinzandu-se in continuare in America de Sud si Centrala pana in Asia. Aceasta fasie de Pamant, numita „Bean Belt”, se caracterizeaza prin conditii ideale pentru plantatiile de cafea datorita solului fertil, temperaturilor blande si precipitatiilor foarte mari.

Tari europene precum Italia si Germania sunt doar tari procesatoare de cafea, care de-a lungul vremii au reusit sa livreze niste marci foarte cunoscute de cafea prajita.

Ca alternativa noi va propunem cafele prajite proaspat, local, in Prajitoria Centrului de Cafea.

In plus, sa aveti in vedere ca atunci cand cumparati de la un procesator local ajutati economia tarii si implicit la plata salariului unor angajati din Romania.

Livrare internațională

Pentru comenzile mai mari de 50€

Returnare simplă produse

Restituire a banilor în 30 de zile

Garanție internațională

Oferit în țara de utilizare

100% Conexiune sigură

Numerar / MasterCard / Visa