Spre deosebire de ceaiul negru preferat de europeni, ceaiul verde are o istorie mult mai lunga ce se intinde pe parcursul a doua mii de ani sau, cum cred unii istorici, pana la cinci mii de ani. Este evident ca in acest timp arta cultivarii si a procesarii ceaiului a atins un nivel foarte ridicat. In China fiecare provincie are propriile standarde si secrete ale procesarii ceaiului. Pe de alta parte, reversul medaliei este ca doar specialistii adevarati pot intelege toate nuantele si distinctiile diferitelor ceaiuri.
Printre ceaiurile chinezesti exista soiuri cu adevarat faimoase la nivel mondial, de exemplu, ceaiul verde din Hunnan. Aceasta provincie este situata la rascrucea principalelor rute comercial ale Chinei antice: raul Yangtze si drumul de la Canton la Beijing. Se pare ca natura singura a ales aceasta zona pentru cresterea ceaiului, niciun alt loc nu se poate lauda cu proprietatile solului, altidudinea si clima provinciei Hunnan, toate creaza un mediu perfect pentru Camelia Sinensis.
Ceaiul cultivat la munte, la altitudinea de peste 1000 de metri deasupra nivelului marii, se caracterizeaza prin aroma deosebita. Frunzele acestor tufe de ceai nu sunt mari, dar sunt foarte fragede si in timpul procesarii sunt transformate in particule mici, cilindrice, aurii. Cu toate aceastea, adevarata magie a acestui ceai se manifesta dupa preparare, atunci cand aroma bogata si culoarea galbena a Greenfield Flying Dragon poate face ca sufletul cunoscatorului de ceaiuri sa tanjeasca in asteptarea savurarii bauturii fine si rafinate.
Anonim (Recenzie autentică) –
A fost de folos pentru tine?