Wilmer Cubilos locuieste si cultiva cafea la ferma El Rosal, situata la altitudinea de 1650 de metri, un nivel optim pentru zilele calde si noptile racoroase care creeaza un arbore dens cu cirese dulci.
Acesta cultiva cafea din 2006, cand a cumparat ferma. Entuziasmul lui pentru productia de cafea este evident in tot ceea ce face. Scopul lui Wilmer este sa-si vanda loturile de Tabi la nivel international, unde pot primi atentia pe care o merita.
Tabi este o incrucisare a soiurilor Typica, Bourbon si Timor. A fost lansat in 2002 si combina rezistenta la rugina frunzelor cu calitatea unei cesti de Bourbon si Typica. Similar cu cei doi parinti, Tabi este inalt, cu ramuri lungi, cu fructe si seminte de mari dimensiuni. Numele provine de la cuvantul „tabi”, care inseamna „bun” in Gumbiano, dialectul unui trib nativ columbian.
Culesul boabelor de cafea la ferma El Rosal se face manual, dupa care sunt lasate la fermentat in saci timp de 18 ore. Apoi, boabele sunt spalate si lasate din nou la fermentat inca 6 ore, de data aceasta in rezervoare cu apa. Inainte de a fi puse la uscat, acestea sunt inca o data spalate.
Prajirea media a cafelei scoate in evidenta note de vanilie, piersica si ciocolata cu lapte.
Reviews
There are no reviews yet.