La ferma Quindio din Algeciras, Columbia, sotii Jesus si Rosa Barahona cultiva cafea de mai bine de 20 de ani. Cand acestia au achizitionat terenul, acesta era folosit pentru pasunatul vitelor si doar pe o mica parte erau plantati arbori din soiul Caturra. Astazi ei cultiva Geisha, Castillo, Caturra si Tabi pe cele 7 hectare ale fermei, intrand pe piata cafelelor de specialitate.
Jesus si Rosa culeg manual ciresele de cafea pe care le lasa la uscat pe prelate, intorcandu-le frecvent pentru a se usca uniform.
Soiul Tabi este o incucisare intre Typica, Bourbon si Timor creat de catre CENICAFE. A fost lansat in 2002 si combina rezistenta la rugina frunzelor de cafea cu calitatea buna a cestii de Bourbon si Typica. Tabi este inalt, cu ramuri lungi si cirese mari, poate fi cultivat la altitudini inalte, cate 3000 de pomi pe hectar. Numele provine de la cuvantul „tabi” care inseamna „bun” in Guambiano, dialectul unui trib nativ columbian.
In aceasta cafea veti simti arome delicate de capsuni, lamai, zahar brun si ciocolata cu lapte.
Reviews
There are no reviews yet.