Cafea boabe Rwanda Kabyiniro 500g

85,00 lei TVA incl.

Cafea arabica 100%

Sortiment: Bourbon

Prajire: mediu

Note: fructe de padure, ceai negru

Procesare: natural

Altitudine: 1700 – 1950m deasupra nivelului apei

Origine: Africa/Rwanda, Kabyniro, Ngororero

 

Livrare gratuită pentru comenzi mai mari de 150 lei.

  • Identificați corect piesele de schimb folosind codul din cataloagele de pe site.
  • Produse autentice și de calitate
  • Livrare între 1 și 3 zile lucrătoare
  • Drept de retur timp de 14 zile
  • Retur produse simplificat
  • Plasează comanda până în ora 15:00 pentru a fi expediată în aceeași zi.
Cumperi în siguranță

Regiunea Kabyiniro este binecuvantata cu un climat tropical, precipitatii abundente si altitudini mari de 1700 – 1950 m deasupra nivelului marii. Este una dintre cele mai bune regiuni de cultivare a cafelei din Rwanda.

Plantatiile de cafea din regiunea Kabyiniro sunt bine organizate, arborii sunt plantati pe randuri, cu spatiu intre ele pentru a permite ierburilor sa creasca pentru mulci organic. Acest lucru creste, de asemenea, fertilitatea solului si biodiversitatea si minimizeaza insectele si ciupercile.

Aceste bune practici agricole au ca rezultat o producte ridicata (10 tone/ha) si o calitate mai buna a cireselor culese.

Fermierii isi culeg manual ciresele de cafea, apeland si la ajutorul culegatorilor sezonieri in varful perioadei de recoltare, astfel plantatiile contribuie la economia locala si ca o sursa de munca si de venit.

Recolta este apoi vanduta catre statia de procesare din Kabyiniro (CWS), detinuta de Tropic Coffee. Fiecare fermier are propria brosura pentru a inregistra livrarile zilnice. Acestia primesc plata la livrare, pretul fiind stabilit de guvern la inceputul sezonului de recoltare. Cafeaua premium este bonificata, pentru ai ajuta pe fermieri sa-si imbunatateasca traiul vietii si pentru a incuraja cultivarea cafelei de specialitate.

La statia de procesare din Kabyiniro pot fi procesate 395T de cirese de cafea pe sarja, calitatea fiind verificata in fiecare etapa.

Dupa decorticare, cafeaua este lasata la fermentat intre 12-18 ore. Pentru a indeparta ciresele de proasta calitate se foloseste un sistem plutitor, care separa cafeaua dupa densitate – cele cu densitate mai mica plutesc la suprafata apei si sunt aruncate. Aceasta etapa este urmata de pre-uscare pe mese in adaposturi acoperite, iar apoi pe mese de uscare in exterior pentru o uscare prelungita. In ambele faze, lucratorii verifica calitatea si sorteaza manual boabele de cafea.

Prajita mediu aceasta cafea ofera o ceasca dulce si fructata, cu note de fructe de padure si ceai negru.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.