Dealurile inalte din Papua Noua Guinee care formeaza coloana vertebrala a tarii, cu altitudini mari si clima mai rece, sunt perfecte pentru cultivarea cafelei de inalta calitate. Un procent de 70% din populatie este inca dependenta de agricultura de subzistenta si are mici plantati de arbori de cafea printre fructe si legume. In zonele muntoase sunt folosite doar procedurile traditionale si naturale de agricultura, deoarece substantele chimice, ingrasamintele sintetice si pesticidele sunt greu de obtinut din cauza costurilor si a logisticii.
Tairora a inceput ca un proiect de colaborare a fermierilor cu statia de procesare Baroida Estate. Acestia ofera asistenta tehnica furnizorilor pentru a asigura cele mai bune cirese din regiune. Loturile Tairora pot fi vandute cu trasabilitate completa a satului si a furnizorului. Ciresele provin de la proprietarii indigeni ai fermelor de cafea din apropiere. In fiecare sezon, o echipa inspecteaza furnizorii obisnuiti si cumpara contracte forward cu cele mai bune cirese din regiune. Acest lucru asigura achizitia de cirese de cea mai buna calitate.
In perioada recoltarii, ciresele de cafea sunt vandute zilnic la punctul de colectare al morii de procesare Baroida. Aici ciresele sunt sortate si verificate pentru calitate, si cultivatorii sunt platiti pe loc. Dupa o sortare atenta, boabele sunt extrase din cirese cu ajutorul unei masinarii, apoi sunt lasate la fermentat in cuve timp de aproximativ 36 de ore. Apa este pompata in cuve intr-o miscare circulara pentru a agita in mod natural cafeaua si pentru a indeparta orice mucilagiu ramas. Cafeaua este apoi uscata la soare pe prelate, unde este intoarsa in mod regulat pentru a asigura o uscare uniforma.
Pe masura ce gustati aceasta cafea, va veti bucura de aciditatea sa de citrice, cu note de prune si ceai negru.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.