Lamari este numele unui rau din regiunea Eastern Highland din Papua Noua Guinee, de unde provine acest lot.
Aceasta cafea este rezultatul muncii micilor producatori locali. Ei cultiva cafeaua cu daruire si prelucreaza ciresele prin metoda de spalare (washed), separand loturile dupa calitate, densitate si dimensiunea cireselor.
Odata ce nivelul ideal de umiditate este obtinut in procesul de uscare, loturile sunt transferate la moara uscata. Aici, ciresele sunt treierate, separand pulpa de boabe, iar cafeaua este pregatita pentru export.
Prajita mediu aceasta cafea scoate la iveala arome de ciocolata neagra, mandarine si ceai negru, care sunt insotite de o dulceata pronuntata, un finisaj curat si un corp usor spre mediu.
Cererea si cultivarea de cafea de specialitate a schimbat viata familiilor acestor mici producatori de cafea din Papua Noua Guinee. Acest lucru le imbunatateste resursele si lupta impotriva saraciei in zonele rurale indepartate, unde se cultiva 85% din cafeaua tarii.
Reviews
There are no reviews yet.