Numele „Masha” este preluat de la valea in care este situata statia de procesare a cafelei verzi, aici este o rascruce de drumuri pentru turmele din regiune. Cuvantul „masha” provine din limba Kirundi „amasho” care inseamna „turme de vite”.
Statia Masha a fost construita in 1989, aceasta deserveste mai bine de 1128 de fermieri. Majoritatea celor care livreaza cirese de cafea catre aceasta statie au in medie 250 de arbori de cafea in gospodarie, care sunt intercalat cu alte culturi cu care acestia isi intretin familiile.
In timpul sezonului de recoltare, cafeaua este culeasa manual de catre membrii familiei, dupa care este vanduta catre statia de procesare. Aici cafeaua este sortata, fiind indepartate boabele deteriorate, subcoapte si supracoapte. Dupa sortare, la doar 6 ore de la sosire, cafeaua este pulverizata si separata pe calitate de catre o masinarie echipata cu discuri de separare. Procesarea cafelei incepe cu o fermentare uscata timp de 12 ore dupa care este spalata si inmuiata in apa curata timp de 12 pana la 24 de ore. Dupa decorticare boabele sunt inca o data inmuiate timp de 12 pana la 18 ore dupa care sunt puse la uscat pe paturi inalte timp de 2 pana la 3 saptamani.
Aceasta cafea prajita este suculenta, curata si corpolenta cu note de hibiscus, fructe de padure, unt si caramel.
Reviews
There are no reviews yet.