Kibingo este o localitate din provincia Kayanza, in nordul Burundiului, langa granita cu Rwanda. Relieful regiunii este alcatuit din dealuri cu sol vulanic, cu altitudini de 1700 pana la 1900 metri deasupra nivelului marii, populat de 3515 ferme de cafea de mici dimensiuni care produc cafea arabica din soiul Red Bourbon.
Recoltarea cireseor de cafea se face manual, in principal de catre membrii fiecarei familii deoarece marea majoritate a fermelor sunt de fapt gospodariile satenilor. Livezile, care sunt de fapt curtile din spatele caselor, au in medie cate 250 de arbori de cafea. Asadar fiecare familie are o productie relativ mica de cafea anual, in jur de 200 – 300 de kilograme de cirese de cafea.
Ciresele de cafea sunt vandute catre statia de procesare din Kibingo care se afla la o altitudine de 1893 m si deserveste intregii privincii Kayanza. Asigurarea calitatii incepe imediat ce fermierii isi livreaza ciresele. Boabele de cafea sunt prelucrate „umed” sub supraveghere constanta. Prelucrarea, timpul de fermentare, spalarea, gradarea in canale si inmuierea finala sunt monitorizate indeaproape. Dupa prelucrare, boabele sunt asezate pe paturi inaltate pentru a se usca.
Prajirea medie scoate la iveala note floralesi fructate. Pregateste-te pentru note luminoase de fructe de padure, ceai negru, cacao si miere.
Felicia Carpiuc (Recenzie autentică) –
Not opened yet . I will post the review after .
Eusebiu Argatu (Recenzie autentică) –
Cea mai buna cafea pe care am baut-o vreodata!
Petrică Ciaparii (store manager) –
Stimate domnule Argatu, ne bucura mult feedback-ul dumneavoastra,
Va dorim un excelent inceput de saptamana!
Paul Amariei (Recenzie autentică) –
A fost de folos pentru tine?