Intretinerea automatelor de cafea – ce presupune aceasta

Intretinerea automatelor de cafea – ce presupune aceasta

Automatul de cafea are nevoie de curatare la anumite intervale de timp. Partea de intretinere asigura in primul rand prepararea cafelei de calitate. Este gresit sa credeti ca din cauza faptului ca un automat este second hand acesta va avea nevoie de mai multa intretinere. Chiar si in cazul aparatelor noi se impune curatarea, spre exemplu cauzata de duritatea apei.

Sa vorbim despre decalcifiere

O procedura comuna in ceea ce priveste intretinerea aparatelor se refera la decalcifiere. Concret, aceasta se refera la a curata depunerile de minerale. Duritatea apei este de vina, aceasta afecteaza componentele aparatelor si rezulta cafea cu un gust schimbat, calitate compromisa, dar si alte parti, piese afectate incat sa fie necesara inlocuirea.

Modalitatea prin care se poate realiza decalcifierea este diversa, de la lichide, solutii speciale la pastile ce trebuie dizolvate. Noi va propunem solutii gata preparate. Atentie insa, acestea sunt mai degraba pentru preventie, intrucat atunci cand aparatul este deja afectat de depuneri este nevoie de interventie de specialitate, in service.

Revenim asadar asupra necesitatii de a puncta ca service-ul asigurat celor care achizitioneaza de la noi aparatele de cafea inseamna o abordare rentabila. Mai multe despre acest subiect am discutat si -> aici.

Curatarea locului pentru cafea

La un interval de timp si aceasta procedura este indicata. Se vor depune grasimi spre exemplu, asadar pentru a mentine igiena si calitatea preparatului este recomandata curatarea la timp. In acest caz trebuie spus ca la unele automatele de cafea exista loc special pentru pastile de curatare, iar afisajul  va alerta cu privire la aceasta procedura. Desigur ca aceasta operatiune se va realiza cu mult mai rar decat decalcifierea, spre exemplu.

Sistemul de lapte are nevoie de curatare de asemenea

Cafeaua cu lapte este delicioasa, dar numai in conditiile in care aparatul este intretinut corespunzator. O alta procedura de curatare se refera la sistemul de lapte. In unele cazuri aparatul afiseaza cand este  necesara curatarea.

Aparatele cu sistem automat sau semiautomat care prepara spuma de lapte a bauturilor curatarea este ceva mai complexa. In aceste cazuri se impune curatarea duzei de erogare a spumei si rezervorul de lapte de asemenea, furtunul din rezervor si boilerul intern.

Aparate noi sau second hand?

Stim ca piata abunda in solutii de orice fel, asadar automatele de cafea se gasesc de la diverse branduri, noi, second hand de asemenea. In gama noastra se vor gasi desigur ambele variante. Depinde de o serie de factori ce tip de automat va fi achizitiona. In cazul nostru insa orice achizitie este insotita de garantie, colaborarea putand fi pe termen lung – dispunem de service, putem realiza mentenanta, avem si gama de produse de tip consumabile sau piese de schimb pentru aparate.

Mentionam ca intretinerea aparatelor este general valabila, indiferent de tipul acestuia.

Recomandam!

Sa verificati constant ce calitate are cafeaua. Astfel preintampinati eventuale reclamatii din partea publicului.

Nu doar gustul cafelei conteaza. Aceasta trebuie sa curga fara intrerupere, crema sa fie una consistenta la tipurile de cafea cu lapte.

Intretinerea aparatelor tine cont si de sezon, de diferente de temperatura, mai ales in cazul aparatelor stradale.

Nu in cele din urma credem ca imaginea pe care doriti sa o faceti in fata clientilor vine prin modul in care va ingrijiti de aparat. Chiar daca nu exista o intrevedere directa cu publicul consumator asta nu inseamna ca nu aveti parte de reclamatii care pot avea efect pe termen lung – oamenii tin minte o cafea buna, dar tin minte si ce locuri sa evite intrucat vor da banii degeaba. Va asteptam in magazinul fizic sau online, https://cafeaplus.ro, pentru a descoperi solutiile optime pentru intretinerea automatelor de cafea.

Lasă un răspuns

Închide
×
×

Cart

Buy for 1.00000 lei more and get free shipping